7 Kasım 2013 Perşembe

Bal-Kes’in bir Reis’i var!*


Balıkesirspor, Süper Lig yürüyüşüne devam ediyor, “9.5 numarası” Muhammet Reis performansıyla büyülüyor...

PTT1. Lig’in bu sezonki flaş takımı hiç şüphesiz ligin yenilerinden Balıkesirspor. 2. Lig’de şampiyon olan temel oyuncu grubu ve teknik ekibini kadroda tutan Bal-Kes, hiç yabancılık çekmedi ve ilk 10 hafta itibariyle zirvenin ortağı oldu. Okunması zor, akılda tutulması hepten zor iki isim, Kwame Karikari ve Atakora Lalawele forvetleri, biraz PTT 1. Lig’e göz atanların hemen dikkat kesildikleri oyuncular oldu. Ama Balıkesirspor’da başka bir var ki, dümenin başında çok iyi işler yapıyor: Muhammet Reis. 


30’unda ve bu sezon 9 maçta 7 gol attı. Michael Platini’nin 80’lerde kendisinin cuk diye oturduğu ve icat ettiği 9,5 numaraya uyuyor Muhammet. Santrfor da oynar, santrfor arkası da. Ama iki yerde de gole, asiste ve final paslarına çok yakın ve etkili. Trabzonspor’un altyapısından yetişti, o dönemlerde 20’ye yakın kez genç milli takımlara gitti. Ama A Takım seviyesinde kalıcı olmadı ve 7-8 yıldır alt liglerde oynuyor. Kocaelispor, Akçaabat Sebatspor, Konya Şekerspor gibi takımlarla liglerde forma giydi, 7-8’er gol ve bir o kadar asist ortalamalarında oynadı. 2 sezon önce Bal-Kes’e geldi, skor katkısını sürdürdü ve geçen sene 2. Lig Beyaz Grup’ta gelen şampiyonlukta başrolü üstlendi, takıma liderlik etti. 


Nasıl bir oyuncu?
Çok kuvvetli ve merkez hattaki gidip gelmesi çok etkili. Penaltıcı ve iyi frikikçidir. Topla teması iyi ve şut denemeyi seviyor. Bugüne kadar Süper Lig’e yetecek değerde görülmedi! Ama bunun kararını verenlere pek katılmıyor gibi gözüküyor Muhammet. Her sezon futbolunu geliştirdi ve 30’una geldiği şu sezonda olgunluk dönemi yaşıyor. Ankaraspor, Orduspor, İBB, Mersin İdman Yurdu, Adanaspor, Adana Demirspor gibi büyük bütçeli takımlara kafa tutmayı ve onların önüne geçmeyi çok iyi başardı şu ana kadar Muhemmet Reis’in öncülüğündeki Balıkesirspor. 

Belli mi olur; bireysel olarak yapamadığı lig yükselmesini takımıyla yapar ve Süper Lig’de değeri daha iyi görülür Muhammet’in. Tıpkı Akhisar’daki Ahmet Cebe, Kenan Özer, Sertan Vardar, Güray Varol, Emin Aladağ ve ikinci şanslarını muhteşem değerlendiren eski tüfekler Bilal Kısa, Emrah Eren ve Oğuz Dağlaroğlu gibi…

*http://www.fourfourtwo.com.tr'de yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder