6 Ağustos 2015 Perşembe

O ŞİMDİ NEREDE? RECEP BİLER*

(BOŞTA)

Bazen bir maç, bir gol, bir pozisyon ya da onda olduğu gibi bir frikik futbolcunun kariyeriyle özdeşleşebiliyor, üzerine yapışabiliyor. Onunki de onlardan biri. 2003-2004 sezonunun 13. haftasında Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde Sergen Yalçın, genç bir kalecinin futbol yaşantısına hiç silinmeyecek bir iz bıraktı. Süper solak, serbest vuruşta 22 yaşındaki Recep’i tam anlamıyla ters köşe yaptı ve hafızalara kazınan o gole imza attı. Sezon sonu Fenerbahçe şampiyon olurken, Volkan Demirel’in yokluğunda ligde 14 maçta kaleyi koruyup başarıda önemli pay sahibi olsa da akıllarda yediği o gol kaldı sonraki yıllarda.

Halbuki 19 yaşında genç bir kaleci olarak Turgutluspor’dan sarı lacivertlilere transfer olurken geleceği parlak biriydi. Sonraki 2 yılda Volkan’ın formu ve sakatlıklarının da etkisiyle fazla yer bulamadı. 24 yaşında lig düştü ve Karşıyaka’ya gitti. Başarılı 2 sezon geçirince tekrar lige döndü. Gençlerbirliği Oftaş ve Hacettepespor’da düzenli oynadı, Gaziantepspor ve Manisaspor’daysa 2. kaleci olarak kaldı. Bu defa 2 lig birden aşağı indi ve Altay’da gitti. 

30 maça yakın oynadıktan ve Balıkerispor’daki yarım sezonun ardından PTT 1. Lig’e, Karşıyaka’ya döndü tekrar. 1 buçuk yıllık İzmir, sonrasındaki yarımşar sezonluk Turgutluspor ve Giresunspor dönemlerinden oynadığı maç sayısı bir elin parmaklarını geçmedi. Son olarak da bu yaz federasyonunun organize ettiği kulüpsüz oyuncular kampına katıldı. Artık 34 yaşında ve o frikik golünün gölgesinde kariyerinin sonlarını oynayacağı kulüp aramaya devam ediyor. 
*FourFourTwo Dergisi Ağustos 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder