5 Ağustos 2015 Çarşamba

EFSANE BAŞKAN GERİ DÖNDÜ*

FERİDUN TANKUT TEKRAR KARDEMİR KARABÜKSPOR BAŞKANI

Sezona UEFA Avrupa Ligi ön elemelerindeki etkileyici performansıyla başlayan takım, sezon sonunda büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak küme düştü ve 5 yıllık Süper Lig macerası sona erdi. Zaten toplamda da sadece 8 sezon bu seviyede mücadele edebildi tarihi boyunca. Ligin bitimiyle birlikte kulüp ile camia harekete geçti ve gözler tek bir isme odaklandı: Feridun Tankut.

Daha önce 11 yıl kulüp başkanlığını yapan, kulübün kurumsallaşmasını sağlayan, 2 lig birden atlatan ve Süper Lig’e çıktığı 2010-2011 sezonunda takım ligi 9’uncu bitirdikten sonra görevden ayrılan Tankut, gelen çağrılara kayıtsız kalmadı. Emeklilik günlerine son verdi ve sil baştan kolları sıvadı tecrübeli başkan. Hedef olarak da asansör Anadolu kulübüne dönüşmenin önüne geçip Süper Lig’de kalıcı olacak bir yapı kurmak. Orduspor, Manisaspor, Bucaspor örneklerinde olduğu gibi Süper Lig’den düştükten sonra mali yapısının dağılmasını önlemek için ilk olarak Süper Lig kadrosundan 20 oyuncuyla yollar ayrıldı. 

Olağanüstü genel kurulda yaptığı konuşmada, “Yiğit düştüğü yerden kalkar” şiarından yola çıktıklarını ifade eden Tankut, zaman kaybetmeden ama ekonomik gerçeklerden de kopmadan şampiyonluğa oynayacak kadro kurduklarını belirtti. Bu sezonu toparlanma ve ayağa kalkma yılı olarak gördüklerini söyleyen Tankut, kulübün geleceğinin istikrara kavuşması için pek çok projeyi hayata geçireceklerini de sözlerine ekledi. 
*FourFourTwo Dergisi Ağustos 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder