3 Nisan 2015 Cuma

Şampiyonlar Ligi’nde son 8!*

Kulüpler düzeyinde dünyanın en önemli organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi’nde sıra geldi son 8’e. Avrupa’nın devleri kupaya bir adım daha yaklaşırken çeyrek finalde birbirinden zorlu eşleşmeler futbolseverleri bekliyor. Hiç şüphesiz ki en dikkat çeken kura geçen yılın finalistlerinin çeyrek finalde yeniden bir araya gelişiydi.

5 ülkeden 8 takımın yer aldığı kura çekiminde, son şampiyon Real Madrid ile finalisti Atletico Madrid eşleşti. Aslında bu eşleşme bize birçok şeyi hatırlatıyor. Neyi mi? Tam kupanın bir ucundan tuttuğuna sevinen Atletico, diğer tarafta futbolun 90 dakika olduğunu hatırlatan Real Madrid… Sergio Ramos’la gelen hayat öpücüğü… Uzatmalara giden maçta Real Madrid 3 gol daha bulup Kupa 1’i kazanan taraf olmuştu. İşte bu eşleşme bize bir kez daha futbol dersi niteliğinde olacaktır. Favorinin olmadığı bir Madrid derbisi bizleri bekliyor. Son maçlara bakıldığında Arda Turan ve takım arkadaşlarının Real’e karşı üstünlüğü göze çarpıyor. Son 6 maçta Atletico Madrid, 4 galibiyet aldı ve hiç yenilmedi ezeli rakibine.

Diğer bir eşleşme ise kupayı 4 kez müzesine götüren Barcelona ile Paris Sent-Germen arasında oldu…
2012-2013 sezonunda çeyrek finalde eşleşen Avrupa’nın iki devi 2 yıl sonra yine aynı arenada birbirlerine rakip oldu… İbrahimoviç’in bir maçlık cezası şüphesiz ki Katalan ekibi için büyük avantaj. Merakla beklenen sorulardan bir tanesi de İbrahimoviç’siz PSG Suarez, Neymar ve Messi üçlüsü karşısında ne kadar dayanabileceği.

Nyon’da belki de en talihsiz çeyrek final eşleşmesi Portekiz futbolunun markası Porto’nundu…
Porto’nun rakibi son yıllarda futbolunun zirvesine çıkan Bayern Münih. Josep Guardiola’nın mükemmelleştirdiği Bavyera ekibinde tek hedef Berlin’deki finalde şampiyon olmak.
Barcelona kariyerinde Şampiyonlar Ligi zaferi yaşayan Guardiola, Bayer Münih ile bu başarıyı göstererek ismini ölümsüzler arasına yazdırmak istiyor.


Çeyrek finale gelirken Borussia Dortmund’u geçen Juventus un rakibi Monaco oldu. İtalyanlar şanlı bir kura çekti gibi gözükse de Devler Ligi’nde küçük takımın kalmadığını hatırlatmakta fazda var. Monaco Fransa Ligi’nde iyi bir performans göstermese de Juventus için ciddi bir rakip. Keza bunu son 16’da Aresnal’ı saf dışı bırakmasıyla gördük. Serie A’da lider durumda bulunan Juventus’ta hedef kupayı 3. kez müzesine götürmek. 
*TRT Spor Digital Dergi Nisan 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder