14 Nisan 2015 Salı

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: CENGİZ ÜNDER*

Kulüp: Altınordu Mevki: Ön Kenar / Forvet Arkası Yaş: 17
Keşfedilişi
Lisanssız olarak antrenmanlarına çıktığı Balıkesir’in Sındırgıspor’daki hocasının ısrarıyla Bucaspor Futbol Akademisi’nin seçmelerine katılır ve kazanır. Kulüp ailesini İzmir’e getirip ev tutar. 10 yaşında girdiği Bucaspor Futbol Akademisi’nden Altınordu’ya geçen Seyit Mehmet Özkan ve ekibini takip ederek ayrılır. Sezon başında profesyonel oldu. Türkiye Kupası’ndaki maçların ardından ilk yarının sonlarına doğru PTT 1. Lig’de de oynamaya başladı. Ligin 20. Haftasındaki Denizli deplasmanında ilk golünü attı. Ekim ayından bu yana da U18 Genç Milli takıma da çağırılmaya başlandı.

En temel özellikleri
İçinde bulunduğu yapının sıfırdan alıp çıkarttığı 97 doğumlu jenerasyonun ilk ve en parlak ürünlerinden. Sağ ön ya da zaman zaman forvet arkasında oynayan ve yetenekli sol ayağıyla hemen kendini fark ettiren biri. Süper sol ayağının yanı sıra çabukluğu ve oyun zekası da alt yapı eğitimine uygun kalitede. İyi temposuna, gittikçe güçlenen fiziği ve dayanıklılığı eklenince sahada çok daha etkili olacaktır.

Ne dedi?
İdolünün David Silva ve beğendiği oyuncuların Gökhan Töre ile Eden Hazard olmasından hatta seviye olarak gözüne oraları kestirmesinden özgüveni anlaşılabilir. Kısa vadeli ve somut hedefiyse Altınordu ile birlikte Süper Lig’e çıkmak. Zaten kulüp planlamasında da içinde bulunduğu jenerasyonun rolü çok belirleyici olacak. Öyle olunca kendine belirlediği felsefe de kulübününkinden farksız değil. İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu.
*FourFourTwo Dergisi Nisan 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder