13 Nisan 2015 Pazartesi

O ŞİMDİ NEREDE? CAFERCAN AKSU*

(KOCAELİ BİRLİKSPOR)
UEFA Kupası ve Süper Kupa’yı kazanan Galatasaray altın dönemini geçirirken, Antalya Yolspor’dan altyapıya transfer olan 13 yaşındaki bir çocuk memleketinin yerel basınına, “17 yaşında Galatasaray A Takımında oynayacağım” demecini veriyordu. Yaşından da boyundan da büyük konuşmuş gibi görünebilir belki ama 1 yıl erken iddiasını gerçekleştirdi. Fatih Terim onu Çaykur Rizespor karşısında 45 dakika oynattığında henüz 16’sındaydı. Ancak devamı gelmedi bu rüya gibi başlangıcının. 19’unda PAF Takımdan onu tanıyan hocası Abdullah Avcı’nın Büyükşehir Belediyespor’una gitti. 

Bir alt ligde epey maç oynadı ama Galatasaray’a dönmek için yeterli olmadı. Sonraki 2 sezonu da dönemin 1. Ligi’nde, Orduspor ve Gaziantep Büyükşehir Belediyespor’da geçirdi. Düzenli oynadı ama kayıp jenerasyonun üyesi olmuştu 20’sine bile gelmeden. Altyapıdan ve genç milli takımlardan dönem arkadaşı Arda Turan EURO 2008’i sallarken o alt ligde tutunmaya çalışıyordu. Konya Şekerspor ile iki iyi sezon geçirdi 2. Lig’de ve tekrar Süper Lig’e bir adım yaklaştı. Ama 3 yılda Giresunspor, Boluspor, Tavşanlı Linyitspor ve Karşıyaka gibi takımları bir çırpıda dolaştı. Ve 27 yaşına geldiğinde yine lig düştü ve sezon başında 2. Lig Kırmızı Grup Kırmızı Grup takımlarından Kocaeli Birlikspor’a transfer oldu.

Yıllar onu büyük yıldız adayından ekmeğinin derdinde olan bir alt lig futbolcusuna dönüştürdü. 100’e yakın kez oynadığı genç milli takımlar yıllarında muhteşem sol ayağı ve futbol zekasıyla Galatasaray’ın o meşhur “kayıp 87-88 jenerasyonunun” en yeteneklisi, ya da en azından en büyük beklenti yaratanıydı. “Olamamış en büyük yıldız adayları” listesi yapılsa kuşkusuz ilk 10’da olur. Futbola devam ediyor belki ama o başaramamışlığın, kaybetmişliğin, büyük hayal kırıklığının hüznü sahadaki her halinden belli oluyor.
*FourFourTwo Dergisi Nisan 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder