25 Temmuz 2014 Cuma

O ŞİMDİ NEREDE? SELİM TEBER*

(Ankaragücü)

Süper Lig’in geç bulduğu ama erken kaybettiği oyunculardan. 2000’de daha 19 yaşındayken Almanya Bundesliga 2’de Mannheim ile kendini gösterince 3 büyükler başta olmak üzere Türk kulüplerin genç gurbetçiyle sevdası başladı. Her yaz istisnasız transferi gündeme geldi. Aslında 2005’te Denizlispor başarmıştı onu Türkiye’ye getirmeyi ama 4 maçla sınırlı kaldı ilk Süper Lig macerası. 

Tekrar Almanya’ya döndü. Bundesliga 2’de Hoffenheim’e ile şampiyonluk yaşadı. Bundesliga’da Hoffenheim ve Eintracht Frankfurt ile 2 harika yıl geçirdi. Ve nihayet ve bu kez temelli olmak üzere Türkiye’ye geldi. Artık 30’una gelmiş oyuncuyu “gurbetçi simsarı” Kayserispor getirdi. Şota’nın başında olduğu takım Süper Lig’i altıncı bitirirken sezonun en iyi orta saha performanslarından birini sergiledi. Ancak sonraki sezon başında sakatlandı ve transfer olduğu Samsunspor’da neredeyse maç oynayamadı.

30’undan sonra yaşadığı ağır sakatlık onu geriye attı, ağırlaştırdı. Karabükspor’da da 10 maçı anca geçti. Bu sezon başında 2 lig birden düşerek Ankaragücü’ne transfer oldu. Diriliş parolasıyla şampiyonluk hedefindeki takımda mevki değiştirerek stoperde 30’un üstünde maç oynadı. Komple çift yönlü orta saha oyuncularına önemli bir örnekti. Çok kıymeti bilinmedi Süper Lig’de belki ama box-to-box’ı en iyi oynayanlardandı. 
*FourFourTwo Dergisi Temmuz 2014 Sayısında Yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder