26 Temmuz 2014 Cumartesi

Göz-Göz 89 yaşında*

Bazı kulüpler ve onun taraftarı için başarı gelmiş gelmemiş, ligi Süper ya da Amatör olmuş, stadı Arena ya da toprak saha olmuş hiç fark etmez. “İnadına ve ölümüne” derler ya, öyledir bazıları. İşte 14 Haziran akşamı İzmir semalarının meşaleler ile ateş sarısı ve kırmızısına bürünmesinin de sebebi böyle camiaydı. Göztepe 89’uncu yaş gününü kutluyordu. Binlerce gönül vereni dosta ve düşmana inat “Göztepe” diye inletti yeri göğü. 25 yıl yer aldığı en üst seviye ligden 11 sezondur uzak olmasını da umursamadan.

Üstelik bu sezon da PTT 1. Lig’e çıkmaya çok yaklaşmıştı. 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluğu 1 puanla kaçırdı, Play-off yarı finalinde de averajla Hatayspor’a elendi. Yani şimdilerde 60’lı 70’li şaşalı yıllarından uzak sezonlar geçiriyor. Efsane teknik adam Sinyor Adnan Süvari’nin Göztepe’si Zemzemli, Halilli, Mehmetli, Nevzatlı, Alili, Gürselli, Nihatlı kadrosuyla Türk futbolunu kasıp kavurduğu yıllar. Üstelik de Rinus Michels ve Johan Cruyyf’un total futbolu oynadığı 4-3-3 sistemiyle. O takım 2 kez Türkiye Kupası, 1 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası kazandı, dönemin UEFA Avrupa Ligi olan Fuar Şehirleri Kupası’nda 1968’de çeyrek final, 1969 yılında ise yarı final oynadı.
Göztepe Satıldı!
İşte o başarılarla dolu unutulmaz yıllara dönebilmek için önemli bir gelişme yaşandı haziran başında. Dünyanın ve Türkiye’nin önemli enerji şirketlerinden Genel Enerji’nin İcra Kurulu Başkanı Mehmet Sepil kulübü satın aldı. Efsane Göztepe’yi tribünden izleyen biri olarak en büyük hayallerinden birini gerçekleştirdiğini söyleyen Mehmet Sepil, güzel günlerin müjdesini de verdi. “Göztepe benim hayatımın hep en önemli değerlerinden biridir. Eğer 20-30 yaşlarında, ileride yapmayı en çok istediğim şeylerle ilgili bir not alsaydım, listenin başında Göztepe'yi yönetmek olurdu. Şimdi bunun için imkanım var. Göztepe'yi sadece Süper Lig'e çıkarmak değil, uluslararası kulüp haline getirmek için buradayım. Ne şekilde ve ne hızla yaparız göreceğiz ama hedef bu.”
*FourFourTwo Dergisi Temmuz 2014 Sayısında Yayınlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder