8 Aralık 2014 Pazartesi

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: FIRAT ARAS*

Mevki: Ön kenar Kulüp: Turgutluspor Yaş: 16
Keşfedilişi
Babasının hali saha maçlarına gide gele futbola olan sevgisi pekişmiş. Turgutlu Belediyespor’da lisanssız geçen sezonlardan sonra 12 yaşında Turgutluspor’a girer. Eylül ayındaki Avrupa Şampiyonası Grup Eleme maçları kadrosuna çağırıldı ve ilk kez milli oldu. Genç milli takımlara çağırılınca da kulübü genç yeteneğini elinden kaçırmamak için kasım ayında apar topar profesyonel yaptı. Sezon başı A Takımla antrenmanla çıktı, Bölgesel Gelişim U17 Ligi’de oynuyor.

En temel özellikleri
Tam bir atak ön kenar oyuncusu. İki kenarda da oynayabiliyor. 1.80 boyunda olmasına rağmen “ufak, ele avuca sığmaz açık” hareketliliğinde. Hızlı ve iki yöne doğru da adam eksiltebiliyor. Devamlı dik pası arıyor ve tempo yükseltiyor. Kuvveti ve çift yönlü oynama özelliğini ise geliştirmesi gerekiyor. Defansı fazlaca ihmal ediyor.

Ne dedi?
Özelliklerini idolü ve örnek aldığı Cristiano Ronaldo’ya benzetiyor. Kariyer planlamasında ilk sırada A Takıma tekrar yükselmek ve bu kez forma giymek var. Orta vadedeyse Süper Lig. Hırslı ve mücadeleci biri. Fatih Terim’in bir sözünü de kendine şiar ediniyor. “Yenilmekten korkmuyorum çünkü kazanmak için bazı şeyleri kaybedeceğim. Ama biliyorum ki kaybedince değil, vazgeçince yenilirim”
*FourFourTwo Dergisi Aralık 2014 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder