17 Haziran 2015 Çarşamba

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: DOĞUKAN SİNİK*

(Kulüp: Antalyaspor Mevki: Orta saha Yaş: 16)
Keşfedilişi
Ufuk fiziğine rağmen 8 yaşında Antalya Kunduspor’da başlamış kulüp kariyeri. 3 yılın ardından minik ve yıldızlarda Antalya şampiyonluğu yaşayacağı Şimşek Gençlik ve Spor kulübüne transfer oldu. Oradaki başarılı süreci 2012’de Antalyaspor’a transferi takip etti. Bu sezon gevre arasında Hami Mandıralı onu A Takımla kampa götürdü. Mayıs’ta profesyonel sözleşmeye imza attı ve PTT 1. Lig’deki ilk maçına ligin 34’üncü haftasında Elazığ deplasmanında çıktı. Nisan ayındaki UEFA Gelişim Turnuvası’nda mücadele eden U16 milli takımına davet edildi ilk kez. 

En önemli özellikleri
Tam bir forvet arkası ve 10 numara. Sağ ayaklı olmasına rağmen sol ayağı da çok geliştin. Topla teması ve tekniği en önemli özelliği. Oyun zekası ve asist becerisi çok yüksek. Şutu arayan yönü de hemen dikkat çekiyor. Hareketli bir yapısı var ama bunu şimdilik sadece hücumda kullanıyor. Fiziğini ve temposunu geliştirmesi gerekiyor. Tek yönlü kalmamalı.

Ne dedi?

İlk profesyonel maçına 16 yaşında çıkmış olması özgüvenini arttırdı şüphesiz. A Takımla geçireceği bir tam sezonu sabırsızlıkla bekliyor. Onun ardından da elbette takımın değişmez 10 numarası olma amacında. Hedefleri arasında da Süper Lig ve 3 büyüklerden ziyade Avrupa’da futbol oynamak var.
*FourFourTwo Dergisi Haziran 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

5 yorum:

  1. doğukan Sinik bravo tebrikler başarılarının devamını dilerim.ancak yavuz alemdar ı es (U-19) geçmeyelim dikkatle takip edilmeli hızla gelişim göstermekte ve en büuük özelliği çok yönlü oluşu mevki seçmeyen top tekniği yüksek oyun zekası ise takımını gol noktasına sokar nitelikte ve şut çekmek onun birbaşka yetenekli yanı ve takım oyununa sadık. az sabır sonra izleme keyfini sürün...

    YanıtlaSil
  2. nice doğukanlar nice yavuz lar çıkması ümidi ile yasa antalyaspor yasa .

    YanıtlaSil
  3. antalyaspor gerekeni yapacaktır

    YanıtlaSil
  4. yavuz alemdar genç millire gitmeli u-17,u-18,u-19 gibi, doğukan da sürekli bu turnuvalara katılmalı ikisine de başarılar diliyor antalyaspor a hayırlı olsun diyorum

    YanıtlaSil