20 Mayıs 2015 Çarşamba

BU ÇOCUKTA İŞ VAR: İRFAN CAN EĞRİBAYAT*

Kulüp: Adanaspor Mevki: Kaleci Yaş: 17
Keşfedilişi
Orta saha oyuncusu olarak gittiği Adanaspor’un minik takım seçmelerinde bronşiti ve uzun boyu nedeniyle bir anda kendini kalede bulur. Babasının eski amatör kaleci olmasının da etkisiyle hiç yadırgamamış bu durumu ve Adana’nın turuncularındaki hikayesi böylece başlamış 10 yaşında. Alt yapıda her dönemde kendinden üst yaşlarda oynadı. 2 senedir A Takımla idmanlara çıkıyor, U19 ve U21’de forma giyiyor. Geçen yıldan beri genç milli takımlara davet ediliyor.

En temel özellikleri
1.91’lik boyu ve uzun kollarıyla dikkat çekiyor. Dengeli ve sakin duruşu net olarak güven veriyor. Boyuna göre çabukluğu ve refleksleri çok gelişkin. Yan toplarda zamanlama ve hamle sıkıntısı yaşamıyor, kararlı bir kaleci profili çiziyor. Oyunu yönlendirmede biraz daha sorumluluk alması gerekiyor.

Ne dedi?
Kaledeki sakinliğini kariyer planlamasında da görülüyor. Aceleci değil, başarıya giden merdivenleri adım adım çıkmaktan yana. “Her sezon A Takımda forma giymeye daha yaklaştığımı ve potansiyelimin yükseldiğini hissediyorum. Önce Süper Lig’de, sonra 3 büyük takımdan bir tanesinde, son olarak da Avrupa’da oynamak istiyorum.
*FourFourTwo Dergisi Mayıs 2015 Sayısında Yayımlanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder